Белешки за јазикот на хемијата. 11. За периодичната таблица и за агрегатната состојба на атомот од цинкот

Бојан Шоптрајанов

Abstract


Денешново продолжение на серијата Белешки за јазикот на хемијата е посветено на двата елемента од насловот. Покажано е дека и самите хемичари не се безгрешни при обидите да се воспостават логични и прифатливи норми кога во прашање се важни елементи од јазикот на хемијата.

Full Text:

PDF


DOI: http://dx.doi.org/10.20450/mjcce.2015.739

Refbacks

  • There are currently no refbacks.
Copyright (c) 2016 Бојан Шоптрајанов

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.