Натпревари по хемија за 2020/21 година

Authors

  • Natasha Ristovska Institute of Chemistry, Faculty of Natural Sciences and Mathematics, Ss. Cyril and Methodius University, Skopje

Abstract

Учебната 2020/21 година ќе остане запаметена како година во која, поради пандемијата со COVID-19, наставата во основните и средни училишта на територија на цела држава се реализираше online. И покрај тоа што наставата се одвиваше на далечина и со скратена програма, во услови кога е особено тешко да се доближи хемијата до учениците и да се мотивираат, Секцијата за образование при Сојузот на хемичарите и технолозите на Македонија реши да продолжи со организирање и реализирање на натпреварите по хемија за основното и средното образование.

Downloads

Published

2021-12-20

How to Cite

Ristovska, N. (2021). Натпревари по хемија за 2020/21 година. Macedonian Journal of Chemistry and Chemical Engineering, 40(2), 353–355. Retrieved from https://mjcce.org.mk/index.php/MJCCE/article/view/2444

Issue

Section

News - Society of Chemists and Technologists of Macedonia